Prijave za “Solarne katune”

Bez autora
Aug 02 2011

U Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja pristiglo je 150 zahtjeva za dodjelu podrške za korišćenje solarne energije na katunima, od čega je najveći broj zahtjeva iz Nikšića - 26, iz Berana 20, iz Šavnika je pristiglo 15, i Plužina i Bijelog Polja po 11. Nakon obrade pristiglih zahtjeva, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja će utvrditi ispunjenost kriterijuma prihvatljivosti koji su definisani Javnim pozivom. U resornom Ministarstvu najavljuju realizaciju planiranih aktivnosti iz Agrobudžeta u cilju podrške crnogorskim poljoprivrednim proizvođačima kroz konstantno ulaganje u infrastrukturu, što predstavlja i nastavak realizacije projekta elektrifikacije katuna. Projekat "Solarni katuni" zajednički realizuju Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja i Ministarstvo ekonomije. Ukupna vrijednosti projekta je 70.000 eura, pri čemu Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja učestvuje sa 50.000 eura, a Ministarstvo ekonomije sa 20.000 eura. Ministarstvo ekonomije je 26. jula raspisalo tender za javnu nabavku, koja uključuje izbor najpovoljnijeg ponuđeča za nabavku i ugradnju fotonaponskih sistema na katunima. Tender za dostavljanje ponuda zainteresovanih kompanija otvoren je do 10. avgusta.

Prijave za “Solarne katune”U Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja pristiglo je 150 zahtjeva za dodjelu podrške za korišćenje solarne energije na katunima, od čega je najveći broj zahtjeva iz Nikšića - 26, iz Berana 20, iz Šavnika je pristiglo 15, i Plužina i Bijelog Polja po 11.

Nakon obrade pristiglih zahtjeva, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja će utvrditi ispunjenost kriterijuma prihvatljivosti koji su definisani Javnim pozivom, saopštili su iz Ministarstva.

U resornom Ministarstvu najavljuju realizaciju planiranih aktivnosti iz Agrobudžeta u cilju podrške crnogorskim poljoprivrednim proizvođačima kroz konstantno ulaganje u infrastrukturu, što predstavlja, kako se dodaje u saopštenju i- nastavak realizacije projekta elektrifikacije katuna.

Projekat "Solarni katuni" zajednički realizuju Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja i Ministarstvo ekonomije. Ukupna vrijednosti projekta je 70.000 eura, pri čemu Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja učestvuje sa 50.000 eura, a Ministarstvo ekonomije sa 20.000 eura.

Ministarstvo ekonomije je 26. jula raspisalo tender za javnu nabavku, koja uključuje izbor najpovoljnijeg ponuđeča za nabavku i ugradnju fotonaponskih sistema na katunima. Tender za dostavljanje ponuda zainteresovanih kompanija otvoren je do 10. avgusta.

Oprema za obezbjeđenje solarne energije će se dodjeljivati uz sopstveno učešće od 20 odsto seoskih gazdinstva koja ispune kriterijume prihvatljivosti iz Javnog poziva za dodjelu podrške za korišćenje solarne energije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik